Log in


Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Heeft u nog geen account? Maak er dan direct een aan.

Nieuw wachtwoord


Taguchi in de praktijk

Datum

2021-09-29

Tijd

13.30

Locatie

De Maaspoort
Oude Markt 30
5911 HH  Venlo

Website

www.taguchi.eu

Aanmelding kon tot

2021-09-29

Aanmelden niet meer mogelijk

Reeds in 2016 heeft Frans Balemans ons de principes van Taguchi bijgebracht. Frans projecteerde destijds zijn visie en aanpak op een door Paul Thommassen ingebrachte case.

Paul heeft de principes van de Taguchi methode destijds omarmd en in de praktijk toegepast binnen Sulzer Rotating Equipment Services. Taguchi zet hij consequent in voor de parameterontwikkeling van nieuw te ontwikkelen systemen.

“Door vooraf na te denken over de opzet en de uitvoering van het testen kan op een snelle en efficiënte manier inzicht worden verkregen over de invloed van parameters op van te voren gedefinieerde output(s)”

Tijdens zijn presentatie heeft Paul het proces van het opzetten van de testen tot het evalueren van de resultaten toegelicht.

Frans heeft ons uitgedaagd om verder te denken dan onze neus lang is. Hij heeft ons laten zien dat het “trial and error” principe prima kan werken bij het “werkend krijgen van een product of proces”, maar niet altijd betrouwbaar is voor de lange termijn.

Middels een cratieve case, heeft Frans ons laten ervaren dat je testen kunt ontwerpen, zo uit het boekje! Met de Taguchi methode bespaar je tijd!

“Als ieder teamlid het boekje kent, zal de functionaliteit én de betrouwbaarheid vanaf het begin door het hele team gedragen worden met als gevolg een sneller, slimmer en beter resultaat!”

Programma

13.30    Ontvangst met koffie en vlaai
14.00    De principes van Taguchi door Frans Balemans
15.00    Creatief aan de slag
15.30    Taguchi in de praktijk door Paul Thommassen
16.00    Interactief
16.30    Borrel