Log in


Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Heeft u nog geen account? Maak er dan direct een aan.

Nieuw wachtwoord


Collectief Innoveren - Ronmas

Datum

2019-09-25

Tijd

13:30

Locatie

Ronmas
De Gruisdonk 8
5928 RT Venlo

Website

www.ronmas.nl

Aanmelding kon tot

2019-09-25

Aanmelden niet meer mogelijk

Richard Geerdink, technisch directeur van Ronmas, heeft een uitgesproken langetermijnvisie als het gaat om innovatie. Product, engineering, bedrijfsvoering, inkoop en productie brengt hij samen in één innovatiestrategie. Duurzaamheid, efficiëntie, delen van data, digitalisering en mensgerichtheid staan daarbij aan de basis.

Collectief Innoveren noemt hij dat!

Hoe volwassen is jouw bedrijf en waar staat jouw bedrijf als het gaat om automatisering? De meeste organisaties overschatten zichzelf op de schaal van het ‘Enterprise Maturity Level’ model. Vanuit de visie ‘beweging veroorzaakt onrust’ verteld Richard over zijn ervaring met de transitie van Engineering-To-Order (ETO) naar Configure-To-Order (CTO). Hij legt uit hoe je met 6 legoblokjes 100 miljoen variaties kunt maken, als je er maar goed naar kijkt! Daardoor wordt een organisatie juist flexibel in plaats van star. Geen plek voor beren op de weg is zijn dringend advies.

Bij innovatie zijn mensen belangrijker dan de techniek claimt Richard. Techniek draagt slechts 23% bij aan innovatie, terwijl de mens met 77% het echte verschil maakt. Met een geavanceerd ERP, CRM, CAD of PDM systeem alleen ga je geen duurzame innovatie bereiken. Besteed je aandacht aan het potentieel van de mens, dan ligt innovatie binnen handbereik. Durf disruptief te denken en omarm dwarsdenkers en critici die de hakken in het zand zetten. Juist deze, meestal ervaren collega’s, hebben de oplossing en laten zien waar het systeem verbeterd kan worden.

Tot slot verteld Jack Lenssen, HR adviseur van Ronmas, over de joint venture “Robotica Systems” die Ronmas in Servië heeft. De hoog opgeleide Servische technici zijn in dienst van de joint venture van Ronmas en werken online vanuit hun thuisland samen met hun collega’s in Venlo. Een belangrijk aspect voor duurzame inzetbaarheid en innovatie is dat de competenties van de buitenlandse medewerkers zeer zorgvuldig in kaart worden gebracht. Want uiteraard is niet iedereen geschikt om internationaal-virtueel samen te werken. Ronmas heeft dit proces onder controle en heeft daarmee het tekort aan technisch personeel grotendeels opgelost.

Programma

13.30    Ontvangst met koffie en vlaai
14.00    Presentatie Collectieve innovatie; hoe alles met elkaar samenhangt
15.00    Rondleiding
16.00    Interactieve brainstorm / discussie
17.00    Borrel